Menu
Contact Favorite Caută
Pierderea danturii

Fiecare a 3-a persoană de peste 60 de ani este purtătoare de proteze dentare ca urmare a cariilor, parodontezei sau accidentelor, acestea fiind cele mai frecvente cauze a pierderii danturii. 

Datorită tehnologiei protetice moderne, aceste persoane isi pot ascunde deficitul. Dar acestea se concentreaza zilnic ca nu cumva cineva din anturajul lor sa observe ca sunt purtatori de proteze dentare. 
Aceste sfaturi au rolul de a va ajuta sa intelegeti ce se intampla dupa extractia dentara si sa raspunda la intrebari importante legate de tema "danturii varstei a 3-a". In afara de acestea mai gasiti o serie de recomandari utile pentru purtarea protezei dentare.

Urmările pierderii danturii

Ca urmare a pierderii dintilor, se formeaza in maxilar rani adanci. Aceste defecte trebuie sa se regenereze si ca urmare, rana sa se inchid

Mai intai se formeaza o picatura de sange in rana, care va fi inlocuita treptat de tesut conjunctiv, si care apoi se osifica. Acest proces dureaza intre 2-4 luni. Prin pierderea dintilor maxilarul isi pierde structura sa initiala stabila si solida.

O retractie dentara se instaleaza nemijlocit. Creasta gingivala va cobori, si isi va modifica puternic forma sa initiala, proces care poate dura ani de zile, si care se produce diferit la maxilar si la mandibula.

Chiar si mucoasa bucala sufera modificari. Tesutul conjunctiv se va subtia si astfel devine mai sensibil impotriva actiunilor mecanice, aparand locuri de presiune si astfel creste expunerea la iritatii.

Deja după 1-2 saptamani rana de dupa extractie se acopera cu o mucoasa de protectie. Picatura de sange va fi inlocuita de tesut conjunctiv.